Stuhitë mund t’ju bëjnë me astmë!

0

Stuhitë mund të shkaktojnë sulme të rënda të astmës, studiuesit kanë paralajmëruar.

Edhe njerëzit që kurrë nuk kanë pësuar një sulm astme mund të goditen gjatë një stuhie, kanë zbuluar shkencëtarët në hulumtimin e fundit, njofton Klan Kosova.

Hulumtuesit gjetën se të pranuarit në spital për sulmet e astmës rriteshin deri në dhjetë herë gjatë stuhive të mëdha – me gjysmën e pacientëve që nuk ishin më parë të njohur si asthmatikë.

Profesoresha Isabella Annesi-Maesano, nga Instituti i Epidemiologjisë dhe Shëndetit Publik Pierre Louis në Paris, beson se ‘astma e stuhive’ shkaktohet kur poleni ndahet në grimca të vogla mikroskopike nga ngarkesa elektrike e një stuhie, njofton Klan Kosova.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here