Civilët e mbetur në Mariupol do të evakuojnë Franca, Turqia dhe Greqia

Zyrtarë nga Turqia, Franca dhe Greqia kanë njoftuar se do të organizojnë një aksion të përbashkët humanitar që synon evakuimin e banorëve të Mariupolit.

Sipas presidentit të Francës, Emmanuel Macron, situata humanitare në qytetin port të Mariupolit është në prag të katastrofës dhe për këtë arsye nevojitet një reagim urgjent i vendeve.

“Së bashku me Turqinë dhe Greqinë do të fillojmë një operacion humanitar për të evakuuar të gjithë ata që duan të largohen nga Mariupol. Po komunikojmë me kryetarin e bashkisë së Mariupolit. Qyteti kishte më shumë se 400 mijë banorë ndërsa sot ka vetëm 150 mijë dhe ata jetojnë në një gjendje të tmerrshme”, tha Macron, raporton cnn.