Gruaja nga Drenica: “Kur ma vranë djalin u thash o ma fikët derën e shpisë bre”

Shahe Osmani nga fshati Kllodërnicë e Skënderajt, ka rrëfyer se si forcat serbe pasi i rrethuan më 27 mars 1999 ia vranë djalin e vetëm nën sy të saj, duke ekzekutuar edhe dhjetëra civilë të tjerë të dorëzuar.

“Kanë dalë prej përroi ishin kanë krejtë të mbuluar vëtm sytë u dukeshin edhe unë djalin tim në prehër, ja kanë ngjitë për krahu edhe i thanë serbisht ti je UÇK. U thash o bre në jetë të vetën thash kurgjë nuk e kam lënë as nuk o kanë UÇK. Një kushëri i burrit, djali i mixhës së burrit ka qenë ish polic ai e hapi setrën dhe u tha aman për riza të Zotit më vritni mua e mos e vritni këtë se e ka nëna vetëm një. I tha të vjen radha edhe ty edhe i kanë thanë djalit tem duart përmbrapa edhe e kanë mytë si qatje në qoshe. Ai i qiti duartë mbrapa dhe shkoi duke më shikuar edhe i rrodhi një lot. Oh thash kuku ma fikët derën e shtëpisë bre mytnum edhe mua. Tha gjë nuk na duhesh ti, edhe e quan e pushkatuan e pashë me sytë e mi”, rrëfen nëna nga Drenica që humbi birin e saj të vetëm Nazmiun 23 vjeçar.

Emisioni “ZËRAT E LUFTËS” nga Islam Morina, është prodhim i Gazetës Infokus, që sjellë rrëfime autentike të atyre që u mbijetuan masakrave e torturave çnjerëzore të kryera nga regjimi serb gjatë kohës së luftës në Kosovë. /Gazeta Infokus/

Rrëfimi i plotë: