“Ne kemi atë që Rusia nuk e ka” Britania furnizon me armatim Ukrainën, paralajmërohet Putini

Britania do të dërgojë 120 makina të blinduara – përfshirë Mastiffs – në Ukrainë dhe më shumë avionë luftarakë në kufirin rus në luftën kundër Vladimir Putinit, shkruan The Sun.

Sekretari i Mbrojtjes i Mbretërisë së Bashkuar, Ben Wallace tha se Britania do të rritë armatosjen e kombit të shkatërruar nga lufta dhe u zotua të bëjë gjithçka që mundet për të ndihmuar ata që luftojnë trupat e Putinit.

Automjetet janë përdorur më parë në Afganistan për t’i bërë ballë eksplozivëve talebanë – dhe mund të transportohen përmes Evropës.

Ata mund të mbajnë deri në tetë trupa plus dy ekuipazh të tjerë – dhe mund të armatosen edhe me armë të tjera.

The Sun ka marrë vesh se ministrat duan të dërgojnë deri në 200 prej tyre me kalimin e kohës.

Teksa iu bashkua personelit britanik të RAF në Bukuresht, Rumani, për të nisur një mision katër-mujor policimi ajror dje, ai u zotua të hedhë poshtë taktikat e dhunshme të Putinit.

Dhe Britania do të dërgojë dy avionë të tjerë tajfun në Rumani javën e ardhshme për të ndihmuar në mbështetjen e NATO-s për vendet atje – duke iu bashkuar katër tashmë në rajon.

Ai tha së bashku me aleatët rumunë, amerikanë dhe italianë se e vetmja gjë që Putini do të dëgjonte ishte një shfaqje e forcës.

Në një thirrje të guximshme për britanikët që po përgatiteshin për misionin e tyre, ai tha: “Makina e luftës e Putinit është e zënë me vrasjen e civilëve duke bombarduar zonat civile duke shkelur ligjin ndërkombëtar”.

“Ne kemi diçka që Rusia nuk e ka – miq dhe aleatë”

“Ne jemi 30, Putin është një. Kjo është forca jonë”.

“Vlerat tona na bëjnë më të mirë se ai, liritë tona për të cilat të gjithë kemi luftuar në të gjitha fazat e historisë sonë na bëjnë më të mirë se ai”.

“Dhe unë jam absolutisht i vendosur që Mbretëria e Bashkuar të kontribuojë për t’u siguruar që ne të gjithë të luajmë rolin tonë për t’i thënë Putinit, ju nuk do të arrini rrugën tuaj, nuk do të na ngacmoni”.

“Ju nuk do të na bëni kompromis për vlerat tona që i mbajmë kaq të shtrenjta. Dhe ne do të bëjmë gjithçka për ta parë atë të mundur në Ukrainë.”

Ai u zotua: “Britania do të bëjë më shumë. Ajo do të kontribuojë më shumë.”

Duke mbështetur çdo komb që të bashkohet me aleancën e NATO-s nëse dëshiron, ai këmbënguli: “Vendet zgjedhin NATO-n, NATO nuk zgjedh vendet.”

“Dhe janë vlerat tona të demokracisë, sundimi i ligjit dhe liria e shtypit që na dallojnë nga Kremlini dhe miqtë e tij.”