Simptoma e parë e nivelit të lartë të sheqerit mund të dallohet në WC, 2 mënyra për ta zbuluar

Nëse jeni diabetik, atëherë ka të ngjarë që në një moment të keni vuajtur nga sheqeri i lartë në gjak. Kjo njihet edhe si hiperglicemia, dhe ka disa shenja që mund t’i kushtoni vëmendje, veçanërisht kur shkoni në tualet, për të dalluar një problem.

Është e rëndësishme të mos ngatërrohet sheqeri i lartë në gjak me hipogliceminë, që është kur sheqeri në gjak i një personi bie shumë i ulët, sipas NHS. Gjendja mund të prekë edhe personat me diabet tip 1 dhe tip 2, si dhe gratë shtatzëna me diabet gestacional.

Nganjëherë mund të prekë njerëzit që nuk kanë diabet, por zakonisht do të ndodhë te njerëzit që së fundmi kanë pasur një atak në zemër ose goditje në tru.

Ka shumë simptoma të sheqerit të lartë në gjak, një nga më të spikaturat është rritja e etjes dhe tharja e gojës.

Simptoma të tjera përfshijnë lodhjen, shikimin e paqartë, humbjen e papritur të peshës, dhimbjen e stomakut ose ndjenjën ose vjelljen.