Zelenskiy thotë se Macroni ka frikë nga Rusia

Në një intervistë për The Economist, presidenti ukrainas Volodymyr Zelenskiy komentoi vendet që po e ndihmojnë dhe ato që ai beson se nuk po e ndihmojnë Ukrainën në luftën kundër Rusisë.

Ai kritikoi ashpër presidentin francez Emmanuel Macron për dështimin për të ofruar mbështetje ushtarake për Ukrainën, përcjell Gazeta Express.

“Pse? Sepse ata kanë frikë nga Rusia. Dhe kaq. Dhe ata që janë të parët që thonë se do të ndihmojnë janë të parët që kanë frikë”, tha ai.

Ai e vlerësoi kryeministrin britanik, Boris Johnson.

“Për të qenë i sinqertë, Johnson është një lider që ndihmon më shumë. Udhëheqësit e vendit reagojnë ndaj sjelljes së zgjedhësve të tyre. Në këtë rast, Johnson është shembull”, komentoi Zelensky.